Tarieven & Vergoedingen

Wij kunnen voor u bekijken wat uw vergoeding is voor het behandelplan wat door de tandarts is opgesteld.

Denkt u aan uw eigen risico ? Is dit (bijna) op en wilt u nog een behandeling inplannen neem dan tijdig contact met ons op !


Lees hier meer over de kosten en betalingen van een behandeling in 2021 !Anders Medical Factoring

Anders Medical Factoring verzorgt het versturen en innen van onze nota's (rekeningen).
De nota's ontvangt u per e-mail.
Geen e-mail ontvangen? Kijk eerst in uw ongewenste postvak.

Wilt u liever de nota per post? Geef dit door bij de balie.

Wilt u uw nota betalen of heeft u vragen over uw nota?
www.mijnandersnota.nl
service@mijnandersnota.nl
085 - 760 6262


Tarieven

U kunt de tandartstarieven die gelden vanaf 1 januari 2021 hier downloaden. De tandartstarieven zijn neergelegd in een beschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit. De beschikking wordt prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg genoemd. Hier kunt u de orthodontie tarieven die gelden vanaf 1 januari 2021 downloaden.Vergoedingen

* Reparaties en rebasingen (opvullen)
Reparaties en rebasing van volledige protheses worden voor 90% vergoed. Reparatie kosten zijn verschillend. Het rebasen van een volledige prothese kost ongeveer € 20,- per kaak (exclusief uw eigen risico).

* Volledige prothese
De volledige gebitsprothese (boven en onder) wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Een gemiddelde volledige gebitsprothese kost €1100,- waarvan u zelf 25% moet betalen. Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden ook deze resterende 25% gedeeltelijk of volledig, afhankelijk van uw pakket. U betaald dan rond de € 300,- in totaal (exclusief eigen risico)

* Implantaat prothese
Gebitsprotheses op implantaten in de onderkaak worden voor 90% vergoed uit de basisverzekering. Gebitsprothese op implantaten in de bovenkaak worden voor 92% vergoed uit de basisverzekering. (Bijvoorbeeld een volledige prothese op 2 implantaten in de onderkaak en een gewone volledige prothese in de bovenkaak kost u ongeveer € 300,- (exclusief eigen risico) )

* Frameprothese of partiële prothese
Deze wordt alleen vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft of een extra tandartsverzekering.

Betalingen:
De betaling van behandelingen gaat via het factoring-bedrijf Anders Medical Factoring. Informatie over de betalingsvoorwaarden kunt u verkrijgen bij onze balie. Dit betekent voor u dat u onze nota's ontvangt via Anders Medical Factoring. Uw nota wordt door ons ingediend bij uw zorgverzekeraar. Daarna ontvangt u alleen nog een factuur over hetgeen niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar het bedrag dat niet vergoed wordt met u verrekend. Hier krijgt u dan bericht over.

Spoed
U kunt voor spoedgevallen van uw gebitsprothese ook 's avonds en in het weekend bij ons terecht. Zorg er altijd voor dat u uw ID/paspoort en zorgverzekeringspas meeneemt! Aan een weekendbezoek zijn extra kosten gebonden, wij hebben de mogelijkheid om te betalen via de pin.