Tarieven & Vergoedingen

Wij kunnen voor u bekijken wat uw vergoeding is voor het behandelplan wat door de tandarts is opgesteld.

Denkt u aan uw eigen risico ? Is dit (bijna) op en wilt u nog een behandeling inplannen neem dan tijdig contact met ons op !


Lees hier meer over de kosten en betalingen van een behandeling in 2023 !Anders Medical Factoring


Tarieven

U kunt de tandartstarieven die gelden vanaf 1 januari 2023 hier downloaden. De tandartstarieven zijn neergelegd in een beschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit. De beschikking wordt prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg genoemd. Hier kunt u de orthodontie tarieven die gelden vanaf 1 januari 2023 downloaden.Vergoedingen

* Reparaties en rebasingen (opvullen)
Reparaties en rebasing van volledige protheses worden voor 90% vergoed. Reparatie kosten zijn verschillend. Het rebasen van een volledige prothese kost ongeveer € 20,- per kaak (exclusief uw eigen risico).

* Volledige prothese
De volledige gebitsprothese (boven en onder) wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Een gemiddelde volledige gebitsprothese kost €1100,- waarvan u zelf 25% moet betalen. Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden ook deze resterende 25% gedeeltelijk of volledig, afhankelijk van uw pakket. U betaald dan rond de € 300,- in totaal (exclusief eigen risico)

* Implantaat prothese
Gebitsprotheses op implantaten in de onderkaak worden voor 90% vergoed uit de basisverzekering. Gebitsprothese op implantaten in de bovenkaak worden voor 92% vergoed uit de basisverzekering. (Bijvoorbeeld een volledige prothese op 2 implantaten in de onderkaak en een gewone volledige prothese in de bovenkaak kost u ongeveer € 300,- (exclusief eigen risico) )

* Frameprothese of partiële prothese
Deze wordt alleen vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft of een extra tandartsverzekering.

Betalingen:
De betaling van behandelingen gaat via het factoring-bedrijf Anders Medical Factoring. Informatie over de betalingsvoorwaarden kunt u verkrijgen bij onze balie. Dit betekent voor u dat u onze nota's ontvangt via Anders Medical Factoring. Uw nota wordt door ons ingediend bij uw zorgverzekeraar. Daarna ontvangt u alleen nog een factuur over hetgeen niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar het bedrag dat niet vergoed wordt met u verrekend. Hier krijgt u dan bericht over.

Spoed
U kunt voor spoedgevallen van uw gebitsprothese ook 's avonds en in het weekend bij ons terecht. Zorg er altijd voor dat u uw ID/paspoort en zorgverzekeringspas meeneemt! Aan een weekendbezoek zijn extra kosten gebonden, wij hebben de mogelijkheid om te betalen via de pin.